Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Marie Demker börjar blogga på fakultetens nya Dekanblogg

  [2017-07-11] 4 frågor till Humanistiska fakultetens dekan Marie Demker, som precis skrivit ett första inlägg på Dekanbloggen.

 • Mer kunskap om våldsbejakande extremism ska ge bättre strategier

  [2017-07-11] Behovet av metoder och arbetsformer för att förhindra radikalisering och förebygga våldsbejakande extremism är stort. På uppdrag av Segerstedtinstitutet kartläggs nu den forskning som har bedrivits inom detta område, i ett projekt vid Göteborgs universitet.

 • Röstjämförelser i polisutredningar i fokus för ny avhandling

  [2017-07-05] Jonas Lindh är rättsfonetiker och har i många år anlitats av Polisen både i Sverige och utomlands. Nu disputerar han med Sveriges första avhandling i ämnet. Den visar bland annat att lyssnare fokuserar på helt andra saker än ett automatiskt system.

 • Hur Aristoteles uppfattades under medeltiden

  [2017-06-17] Hur läste och tolkade man Aristoteles verk om logik och metafysik under medeltiden? I den frågan djupdyker en grupp forskare vid Göteborgs universitet tillsammans med internationella kollegor. Deras essäer finns nu samlade i boken The Aristotelian Tradition.

 • Blivande kommunikatörer lyfter frågor om tillgänglighet

  [2017-06-09] Den femte kullen masterstudenter på kommunikatörsprogrammet presenterade sina pågående examensarbeten vid en konferens på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i juni. I år är de nio studenter som fördjupar sig i vitt skilda frågor, från trafikförvaltningens syn på tillgänglighet till klagomålsbemötande på Facebook.

Fler nyheter

Sidansvarig: Monica Havström|Sidan uppdaterades: 2010-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?